GANT lanceert Yale shirt collectie

Amerikaanse Campus als inspiratie
Op sommige klassiekers raak je nu eenmaal nooit uitgekeken. Dat is ook het geval met de gloednieuwe Yale Co-op shirt collectie van GANT. De shirts waren in de jaren zestig al favoriet bij studenten en docenten op de beroemde Amerikaanse universiteit. De collectie is gebaseerd op het originele ontwerp en hierdoor zo authentiek mogelijk gehouden. Met het overhemd is het succes van GANT ooit begonnen. De introductie wordt ondersteund door een campagne waarin hedendaagse studenten en docenten van Yale een hoofdrol spelen.
Nieuwe twist
De nieuwe Yale Co-op lijn bestaat uit tien modellen met een geheel nieuwe twist en zal elk seizoen worden aangevuld met nieuwe ontwerpen. De kwaliteit van de shirts is enigszins aangepast ten opzichte van ‘toen’ met hedendaagse hightech stoffen. Zo zijn de materialen van 100% semi-lichtgewicht en kreukvrije Archive Oxford kwaliteit in een button down model, verkrijgbaar in effen, smalle en brede strepen en in diverse ruitprints, van heel vaag tot een stevige madrasruit. De belangrijkste kleuren zijn roze, ijsblauw, pastelblauw, jeansblauw, geel en wit.

Doorbraak
Voor de nieuwe collectie Yale shirts zijn enkele elementen gelijk gebleven aan het origineel. De shirts zijn uiteraard voorzien van het herkenbare Yale Co-op logo in blauw, in combinatie met het GANT Campus Store logo. Zelfs de verpakking is nagemaakt van het sixties origineel! De speciale Yale Co-op lijn is gebaseerd op het klassieke Yale shirt. Deze werd in de jaren zestig als een doorbraak gezien want hierbij was een stropdas dragen niet verplicht en de shirts werden bovendien gedragen met het bovenste knoopje open. Met de bekende ‘locker loop’ (lus achterop het shirt onder de kraag) kon het shirt worden opgehangen. Hiermee was de handtekening van het GANT shirt helemaal gezet!

Yale studenten & docenten als model
De campagne voor deze unieke shirts is gefotografeerd op de Yale Campus door de Zweedse fotograaf Oscar Falk waarbij de huidige studenten en docenten van Yale als model fungeren. Zij geven hun mening over de hen zo geliefde college stijl en het leven op Yale in een korte film die online op de site van GANT (www.gant.com) te bewonderen is.

One thought on “GANT lanceert Yale shirt collectie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *